Leiding

Beste leiding,

Deze pagina geeft aan jou hopelijk alle informatie die je nodig hebt om er een geweldige week van te maken. Niet alleen voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor jou! Lees het op je gemak door en als er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met de hoofdleiding van de desbetreffende groep.

Voordat we de week beginnen, wordt alle leiding op de zaterdag voor de Vakantiespelen om 10:30 in het Gildehuis verwacht voor een korte uitleg van de week. Hier gaan we ook kijken met wie je samen in een groepje wilt/zit. We spreken dan even de week door en je krijgt de informatie die nodig is om de week te beginnen. Ook vragen die je hebt kunnen hier gesteld worden. (Vragen kunnen ook gemaild worden, kijk hiervoor bij Contact.) Kun je deze zaterdag niet aanwezig zijn meld je dan even af!

Wat wordt er verwacht van de leiding? De leiding draagt allereerst de verantwoordelijkheid van alle kinderen die hij/zij in de groep begeleidt. De leiding zorgt er dus voor dat alles veilig gebeurt en let er op dat de kinderen genoeg drinken en regelmatig ingesmeerd worden als het erg warm is. (Natuurlijk heeft het bestuur en de hoofdleiding hier ook een taak in.)

Voor jullie staat er altijd koffie of thee klaar. Tijdens het spelprogramma zijn er momenten dat er geluncht kan worden, hierbij krijgt iedereen een bekertje ranja en kun je rustig eten. De kinderen hebben dan zelf hun brood mee, tenzij anders vermeld in het programmaboekje. Vergeet dus niet om voor jezelf ook een lunch pakketje mee te nemen. Voor de eventuele rommel die gemaakt wordt hebben wij vuilniszakken bij ons, zodat we de plek weer schoon achter kunnen laten. Op het einde van de dag worden alle kinderen opgehaald, de leiding blijft wachten totdat iedereen is opgehaald. Daarna gaan we met z`n allen evalueren onder het genot van een drankje.

Wat bieden wij de leiding?
Een gezellige week, waarbij we met de kinderen en leeftijdsgenoten als leiding allerlei spelletjes spelen. De Kiezeltjes en de Donderstenen blijven in de voormalige gemeente Rijnwaarden met hun spelprogramma en de Keien gaan 4 dagen naar Keijenborg.

Aan het einde van de week is er op de zaterdagavond een feestavond voor de leiding en vrijwilligers die ons gedurende de week geholpen hebben. Deze avond is altijd een gezellige avond waarbij we de week leuk afsluiten. Er zal deze avond gezorgd worden voor een drankje en een hapje. Voor de leiders onder de 18 jaar wordt er natuurlijk geen alcohol geschonken.

Wij hopen je hiermee voldoende informatie te hebben gegeven.

Denk je nu “dit lijkt me leuk, ik wil leiding worden”, geef je dan hier op.
Vanaf 13 jaar mag je meedoen met de Kiezeltjes,
vanaf 15 jaar bij de Donderstenen en

vanaf 16 jaar bij Keien.

Mocht er iets niet duidelijk zijn laat dan voorafgaand aan de week een bericht achter. De contact gegevens van de desbetreffende personen vind je hier, of loop tijdens de week even naar de hoofdleiding van jouw groep.